Десерт „Сонячний“

Veröffentlicht von

Експерти довели, що любов до солодкого є нашою вродженою рисою і пов’язана з природним механізмом виживання. Десерти підтримують вироблення ендорфінів, позитивно впливають на наш настрій і є ідеальною кульмінацією будь-якої вечері. Вже давно доведено, що вживання десерту є не тільки корисним, але й робить нас щасливішими. Погодьтеся, десерт покращує Ваш день. Ви починаєте більше любити людей і відчуваєте, що все буде добре. Життя надто коротке, щоб пропускати десерти. Тож насолоджуйтесь ними, поки можете! Немає жодних причин опиратися бажанню поласувати морозивом, тортами та поживними десертами. Це відчуття, коли ми куштуємо такий солодкий і смачний десерт, є життєво важливим для нашого благополуччя. У довгостроковій перспективі, постійне відмовляння собі в цих простих задоволеннях може змусити нас відчувати, що ми на них не заслуговуємо, коли насправді це не так. Ви можете навіть на дієті їсти улюблені смаколики, а наш десерт „Сонячний“ є якраз таким – корисним, поживним і смачним, адже складається тільки з найкращих інгредієнтів – хурми, горішків, натурального йогурту і печива. А ще бонус – пішманіє (турецький смаколик) в якості прикраси! Приступимо до приготування?

десерт рецепт

Інгредієнти для десерту „Сонячний“ :

– одна хурма
– печиво „До кави“ (100 гр.)
– волоські горіхи (80 гр.)
– пів склянки білого натурального йогурту
– пішманіє (2 кульки)                                         
– цукор (20 гр.)

десерт інгредієнти

Кількість порцій : дві порції
Час приготування : 15 хвилин

Приготування

Крок 1.

Очищаємо хурму від шкірки і акуратно нарізаємо плід на маленькі шматочки. Яскраво-помаранчева шкірка, солодка м’якоть і форма великого помідора: це якості, які вирізняють хурму серед інших фруктів. Цей плід є однією з найдавніших культурних рослин і в перекладі означає «їжа богів». Хурма в основному доступна взимку, з жовтня по грудень. Хурма не тільки смачна, але й корисна. Хоча в ній трохи більше калорій, ніж у деяких інших зимових фруктах, таких як апельсини, вона також забезпечить Вас великою кількістю поживних речовин. У хурмі міститься багато цукру, особливо фруктози, але також і глюкози. Це робить її ідеальним перекусом після тренування, оскільки фрукт швидко заряджає запаси глюкози після тренування і, таким чином, дає нову енергію. Завдяки високому вмісту клітковини закуска добре насичує і сприяє здоровому травленню. Вітамін А є важливим вітаміном, який підтримує зоровий процес і бере участь у багатьох процесах росту. Калій, присутній в хурмі, бере на себе функції в енергетичному обміні та регулює кровообіг. На смак хурма солодка, як цукор. Визначити стиглість плоду можна, злегка натиснувши на хурму пальцями: якщо шкірка піддається, то плід стиглий.

десерт простий

Крок 2.

Підготуйте 80 гр. волоських горіхів. 

десерт смачний

Крок 3.

Печиво „До кави“ покладіть в поліетиленовий пакет і подрібніть за допомогою скалки.

десерт легкий

Крок 4.

Натурального йогурту нам знадобиться небагато – усього лише пів склянки.                   

десерт апетитний

Крок 5.

Пішманіє – це улюблений смаколик турків. Готувати цю страву складно, тому її не завжди можна знайти в меню як маленьких закладів, так і ресторанів. Зовні ласощі схожі на звичну нам солодку вату, та й смаки у цих десертів схожі. Тільки структура у пішманіє чіткіша, як у клубочка вовняних ниток. Для приготування необхідно довго варити цукровий сироп, поступово додаючи до нього обсмажене пшеничне борошно. Деякі виробники для смакової різноманітності можуть додавати у блюдо ваніль, подрібнені фісташки або кунжутне насіння. Пішманіє активно йде на експорт за кордон, тому придбати його можна як на ринках, так і в магазинах.

десерт корисний

Крок 6.

Можна починати розкладати інгредієнти в красиві десертні чаші. На дно висипаємо подрібнене печиво, зверху заливаємо йогуртом і додаємо шматочки хурми і волоські горіхи. Прикрашаємо усе це турецькими ласощами пішманіє і подаємо до столу!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert