„Мандаринки у хмаринках „

Veröffentlicht von

В зимову пору в повітрі завжди витає запах мандарин, свята і чудес. В такий час хочеться чогось казкового, загадкового і смачного. Оскільки зима – це сезон мандарин, тому ми пропонуємо вам десерт саме із цих смачних і вітамінних цитрусових. Супер-десерт дуже смачний і вишуканий, готується швидко і легко. Він складається із мандарин, печива, кокосової стружки, збитих вершків. Цей чудо-десерт зачарує вас своїм смаком і ароматом, поведе у світ казки й чуда.

десерт вишуканий

Для того, щоб приготувати цей диво-десерт, потрібно мати:

Мандарини – 4-5 штук

Печиво – 100 грамів

Вершки – 150 грамів

Кокосова стружка – 2 столові ложки

Цукор – 100 грамів

Харчовий барвник – 1 упаковка.

десерт інгредієнти

Корисні властивості складників десерту. Мандарини – це різновид цитрусових, який містить в собі багато вітамінів і корисних речовин. У фрукті вітаміни зберігаються дуже довго, вони не містять нітратів, бо лимонна кислота, яка є в складі не сумісна із нітратами, а ще їх застосовують в лікувальних цілях. Цитрусові корисні при хворобах кишково-шлункового тракту; допомагають в лікуванні бронхіту та астми; високий вміст амінокислот корисний для боротьби з набряками; сік допомагає втамувати спрагу при застудних хворобах і високій температурі; цедра є добрим засобом проти кашлю, допомагає заспокоїти кашель і покращує відкашлювання; чудово стимулює апетит; впливає на систему травлення; підвищує настрій, позбавляє від депресій; має властивість зупиняти кровотечу; бореться з мікробами; шкірка мандаринова понижує рівень цукру, вбиває грибки на нігтях, лікує шкіру. Кокосова стружка – це продукт перероблювання м’якоті кокоса. Після перероблення стружка зберігає в собі всі корисні властивості які притаманні кокосу. Вживання стружки допомагає поліпшити пам’ять, покращує зір, впливає позитивно на шкіру, очищає судини, зміцнює імунну систему, є противірусним і антибактеріальним засобом, впливає на процеси схуднення, нормалізує рівень холестерину, покращує обмін речовин, бере участь у процесі вироблення гормонів надниркових залоз, поліпшує ріст волосся і нігтів, допомагає вироблятись гормонам щитовидки, зміцнює кісткову систему, бере участь у побудові сполучної тканини. Вершки – це продукт, який виготовлений із молока методом сепарації. Вони солодкуваті на смак. Корисні тим, що завдяки кальцію зміцнюють кістки та зуби; амінокислоти допомагають покращити настрій, борються з депресією, покращують сон; лецитин, що є в складі знижує рівень холестерину.

Етапи приготування десерту:

1. Беремо мандарини та миємо їх під протічною водою. Тепер акуратно чистимо від шкірки, щоб серединка не поділилася на часточки. Беремо цілу почищену мандарину і нарізаємо її кружечками, так робимо із кожним цитрусовим. Одну мандарину не нарізайте, просто розділіть часточки. Порада: при купівлі продукту зверніть увагу на колір, він має бути природнім не надто блискучим; якщо є зелені плями – фрукти мають певну хворобу; якщо при натисканні на мандарині залишаються вм’ятини, вони були морожені; якщо шкірка м’яка або суха це не якісний продукт; коли бризкає сік зі шкірки – це свіжий фрукт; коли легко відстає шкірка, продукт стиглий.

десерт соковитий

2. Тепер натираємо печиво на дрібній терці. Порада: при виборі печива читайте уважно термін придатності.

десерт смачний

3. А зараз беремо вершки (порада: щоб вибрати якісний продукт, читайте термін придатності, зверніть увагу на упакування, щоб не було пошкоджене, на смак вони мають бути солодкуватими, без грудочок чи жирних плям, колір має бути світло-кремовий або білий), додаємо до них цукор і харчовий барвник, акуратно збиваємо до утворення пишної маси.

десерт оригінальний

4. Формуємо десерт. Беремо склянку для десерту, на її низ по колу розкладаємо кружечки нарізних мандаринів, в середину викладаємо натерте печиво, потім додаємо вершкову масу, зверху розкладаємо дольки мандаринів, притрушуємо все кокосовою стружкою.

десерт приготування

Смачний, апетитний, вишуканий, оригінальний десерт готовий. Смачного!

десерт готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert